DOEN NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Wat is een expat?

Wat is een expat?

Expat staat voor expatriate, een werknemer voor een internationale organisatie. Deze werknemer verhuist voor een tijdelijke periode naar een ander land, waar hij gaat wonen en werken. Als de periode voorbij is, dan gaat de expat weer terug naar zijn thuisland. Het doel bij een expat is om een bepaalde periode in het buitenland te werken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een nieuw project. 

Er wordt veel van een expat verwacht, ze moeten zich namelijk aanpassen aan een nieuwe cultuur, de taal en gewoonten. Maar ook moet er een nieuwe woonruimte gezocht worden. Dit kan veel uitdagingen met zich meebrengen. Het is daarom fijn om een partij in te schakelen die hierbij kan helpen. Wij van Doen Makelaars staan daarom voor je klaar.  

Expat zoekt woning

Bij Doen Makelaars ben je aan het juiste adres als je een goede woning zoekt. Expats kunnen bij ons terecht, wij onderhandelen graag voor je, om geld te besparen, over de aankoop- of huurprijs. Het is fijn als je zelf niet op zoek hoeft naar een woning. Je hebt waarschijnlijk al veel te regelen en je moet misschien even wennen aan het klimaat. Geen zorgen, want wij gaan op zoek naar een woning die bij jouw levensstijl past.

Investeren in onroerend goed

Als je wilt investeren in onroerend goed, staan wij voor je klaar. Door een persoonlijke afspraak te maken, of het regelen van een telefonisch consult, brengen we alle vastgoedwensen in kaart. Als dit helder is en de voorwaarden zijn ondertekend, kan onze zoektocht beginnen. Er wordt dan goede begeleiding aangeboden bij een aantal bezichtigingen en we blijven de markt onderzoeken om de geschikte woning te vinden. Ons voordeel is dat wij van Doen Makelaars vaak toegang hebben tot woningen die nog niet op de markt staan. We onderhandelen daarbij ook over de prijs en bijkomende voorwaarden en beheren alle communicatie om ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt. 

Welke rol speelt een makelaar in het proces?

De makelaar kan een belangrijke rol spelen bij het zoeken naar een woning voor expats. Om te beginnen heeft een makelaar toegang tot een uitgebreid netwerk van woningen en hierdoor kunnen wij expats helpen om een geschikte woning te vinden die aan je wensen en budget voldoet. Wij kunnen ook expats begeleiden tijdens bezichtigingen en advies geven over verschillende buurten en woningen. Het onderhandelen is ook onderdeel van dit proces. De administratieve ondersteuning is ook een onderdeel van ons takenpakket, indien gewenst. We kunnen bijvoorbeeld helpen bij het voorbereiden en indienen van alle benodigde documentatie voor het huren en kopen van een woning. Ook zorgen we er dan voor dat een koopcontract of huurcontract op wordt gesteld, en dat voor expats duidelijk is wat de voorwaarden zijn. 

Uiteraard kunnen wij expats ook informatie verstrekken over lokale voorzieningen, medische faciliteiten en expats in contact brengen met ons lokale netwerk (waaronder juridische adviseurs, vertalers en verhuisbedrijven).

Heb je vragen over onze rol om een woning te zoeken voor expats? Benader ons dan en dan zorgen wij ervoor dat je snel wordt geholpen, we staan voor je klaar. 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wat is een taxatierapport en wat zijn de kosten?

Wat is een taxatierapport en wat zijn de kosten?

In deze blog vertellen de specialisten van DOEN Makelaars wat een taxatierapport precies inhoud en wat de kosten hiervan zijn. Veel lees plezier!

Maximale hypotheek berekenen 2024

Maximale hypotheek berekenen 2024

Je hebt een woning op het oog, maar kun jij genoeg hypotheek krijgen? Het is belangrijk om van tevoren een goed beeld te hebben en daarom kun je online je maximale hypotheek berekenen. Dit geeft je inzicht in welke prijscategorie je kunt zoeken voor een nieuwe woning. Zorg dat je ook een overzicht hebt van je maandlasten en hoeveel eigen geld je in kunt brengen. 

Hoe wordt de marktwaarde van je woning berekend?

Hoe wordt de marktwaarde van je woning berekend?

Wat is de marktwaarde van je woning? Hoe wordt de marktwaarde berekend? Wij van Doen Makelaars informeren je hierover.