DOEN NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Vijf tips om je huis sneller te verkopen

Vijf tips om je huis sneller te verkopen

Huis verkopen? Bereid je goed voor

Wie zich verdiept in de Nederlandse huizenmarkt ontdekt een aantal interessante feiten. Wist je bijvoorbeeld dat het merendeel van de huizenkopers een hypotheek afsluit, namelijk 61 van de 70 procent? Dit ligt veel hoger dan het Europese percentage van 26,5 procent. En in 2023 pakten zo’n 1,73 miljoen landgenoten de verhuisdozen in. Behoor je binnenkort ook tot het verhuizende deel van de bevolking? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het koop- en verkoopproces. Een professioneel makelaarskantoor helpt je graag bij deze belangrijke en spannende fase in jouw leven. Ons team van experts staat voor je klaar en bij ons mag je een gratis verkooptest met waardebepaling laten doen.

Wil je jouw huis verkopen? Neem contact met ons op

Tip 1: Zorg voor een opgeruimd en neutraal ingericht huis

Wil je graag huis op een snelle en succesvolle manier verkopen? Net als bij mensen is een goede eerste indruk van levensbelang. Richt je woning daarom op een zo neutraal mogelijke manier in. Vaak proberen potentiële kopers zich voor te stellen hoe het is om er te wonen. Dat is lastiger met veel rommel. Haal daarom voor een bezichtiging jouw persoonlijke spullen weg, zoals foto’s. Ook decoratie en felle kleuren kun je het beste zoveel mogelijk verwijderen, want het leidt soms de aandacht af. In een neutrale inrichting maakt het voor een potentiële koper gemakkelijker om te beoordelen of de woning bij zijn of haar wensen past

Tip 2: Zorg voor neutrale kleuren en natuurlijk licht

Een woning met veel licht oogt ruim, fris en aantrekkelijk. Besteed hier dan ook voldoende aandacht aan bij het verkopen van een huis. Door te spelen met licht kun je een ruimte zelfs groter doen lijken. Schuif de gordijnen open om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten komen. En vergeet niet om de jaloezieën open te doen. De woning oogt plotseling veel uitnodigender. Ook kleur speelt draagt bij aan de uitstraling van een huis. Zo maken lichte en neutrale kleuren vaak indruk op potentiële kopers.

Tip 3: Huur een professional in voor foto’s en video’s van jouw huis

Beeld speelt in elk onderdeel van onze samenleving een belangrijke rol, ook bij de verkoop van een woning. Een ervaren fotograaf met een mooi portfolio is dan ook onmisbaar. Huur iemand in die haarscherpe en professionele foto’s maakt van jouw huis. Hopelijk zie je meteen waarom je er zelf ooit verliefd op bent geworden! Ook video’s van woningen doen het tegenwoordig erg goed. De juiste foto’s en video’s brengen de sfeer van een woning over. Daardoor is een potentiële koper sneller geneigd om een bezichtiging aan te vragen. En dat is uiteindelijk wat je wil, toch?

360 graden jouw woning rond

Goed communiceren is belangrijk bij het contact met de fotograaf en videograaf. Geef aan wat de sterke punten zijn van jouw huis en benadruk ze in foto’s en video’s. Wist je dat het tegenwoordig zelfs mogelijk is om een 360 graden tour van een woning te maken? Of laat een video-rondleiding maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Potentiële kopers hoeven dus niet eens meer de deur uit voor een bezichtiging. Wel is een bezichtiging in ‘real-life’ volgens ons nog steeds de beste manier om een compleet beeld te krijgen van een huis.

Tip 4: Maak van jouw buitenruimte een klein paradijs

Niet alleen de inrichting van jouw woning speelt een belangrijke rol bij de verkoop. De buitenruimte is minstens zo belangrijk. Met name in de zomermaanden breng je in een tuin, balkon of dakterras waarschijnlijk veel tijd door. Besteed voor de verkoop extra aandacht aan de buitenruimte en creëer een sfeervolle plek waar je graag tijd wil doorbrengen. Steek de handen uit de mouwen en verwijder het onkruid, maak de tegels schoon en zet de tuinmeubelen op een mooie plek. Daar maak je echt indruk mee!

Tip 5: Schakel een ervaren aankoopmakelaar in

Natuurlijk wil je graag dat het verkoopproces zonder problemen verkoopt. Een ervaren aankoopmakelaar weet precies wat er allemaal bij komt kijken. Kijk, vergelijk en bezuinig vooral niet op deze professional. Een aankoopmakelaar heeft verstand van de huidige woningmarkt, voorziet jou van advies en weet precies hoe je moet onderhandelen met de verkoper(s). 

Hoe duur is een aankoopmakelaar?

Natuurlijk rekent een aankoopmakelaar wel kosten voor zijn of haar diensten. Meestal is dit in de vorm van courtage, een percentage van de aankoopsom. Gemiddeld ligt dit tussen de 0,85 en 1.25 procent van de verkoopsom van een huis. Hoeveel je exact kwijt bent is dus afhankelijk van de prijs waarop je een woning koopt.  Wil je graag jouw woning verkopen, maar ben je nog op zoek naar deskundig advies? Doen NVM Makelaars levert kwalitatief hoge dienstverlening en is gespecialiseerd in koop, verkoop, taxatie, huur, verhuur en nog veel meer.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Huis bezichtigen: 10 tips

Huis bezichtigen: 10 tips

Wij kennen het gevoel: je hebt jouw droomhuis gezien en het staat nog te koop ook. Je wil het dolgraag bekijken. De eerste stap die je neemt is het aanvragen van een bezichtiging. Of misschien is er wel sprake van een open huis. Dit betekent dat je op een specifiek moment de woning mag bezoeken om er even rond te kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk!

TROONREDE 2024

TROONREDE 2024

In de troonrede die koning Willem-Alexander uitsprak om het nieuwe werkjaar van het parlement te openen, klonk de boodschap over de overspannen woningmarkt luid en duidelijk. Na een terugblik op de sportieve zomer van 2024, benoemde de koning enkele belangrijke doelen en maatregelen die de woningnood moeten aanpakken.

Wat is een taxatierapport en wat zijn de kosten?

Wat is een taxatierapport en wat zijn de kosten?

In deze blog vertellen de specialisten van DOEN Makelaars wat een taxatierapport precies inhoud en wat de kosten hiervan zijn. Veel lees plezier!