DOEN NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

TROONREDE 2024

TROONREDE 2024

In de troonrede die koning Willem-Alexander uitsprak om het nieuwe werkjaar van het parlement te openen, klonk de boodschap over de overspannen woningmarkt luid en duidelijk. Na een terugblik op de sportieve zomer van 2024, benoemde de koning enkele belangrijke doelen en maatregelen die de woningnood moeten aanpakken.

  1. Meer en sneller bouwen Het belangrijkste doel dat de koning aankondigde, is het structureel bouwen van 100.000 nieuwe woningen per jaar, met een focus op betaalbare woningen voor lage en middeninkomens. Hiervoor is de komende jaren € 5 miljard beschikbaar. Daarnaast wordt € 2,5 miljard vrijgemaakt voor de verbetering van de bereikbaarheid van deze nieuwe woningen. "Nog dit jaar maakt het kabinet op een nationale woontop afdwingbare afspraken met medeoverheden, investeerders en woningcorporaties," aldus de koning.

  2. Bouwprocessen versnellen De koning gaf aan dat de vele wetten en regels rondom woningbouw de voortgang belemmeren. "Veel acute problemen, zoals de woningbouw, zijn te herleiden tot een complex geheel van regels en procedures." Het kabinet is van plan om deze belemmeringen te verminderen en de bouwprocessen te versnellen.

  3. Eerlijk gebruik van schaarse ruimte Met zo'n 18 miljoen inwoners en een beperkte oppervlakte, moeten we zorgvuldig omgaan met de beschikbare ruimte. "Verschillende belangen strijden om voorrang: de bouw van huizen, scholen, infrastructuur en meer," aldus de koning. Voor de zomer presenteert het kabinet de Nota Ruimte, waarin wordt uiteengezet hoe deze schaarse ruimte eerlijk verdeeld kan worden.

Minister Mona Keijzer heeft eerder ook gesproken over het beter benutten van bestaande gebouwen en het vergemakkelijken van het wonen met familie op één erf.

Dak boven je hoofd Bij DOEN Makelaars zijn we benieuwd naar de snelheid en effectiviteit van de aangekondigde plannen. We sluiten ons aan bij de koning: "Fundamenteel voor de bestaanszekerheid van mensen is een fatsoenlijk dak boven je hoofd."

Gerelateerde Nieuwsberichten

Huis bezichtigen: 10 tips

Huis bezichtigen: 10 tips

Wij kennen het gevoel: je hebt jouw droomhuis gezien en het staat nog te koop ook. Je wil het dolgraag bekijken. De eerste stap die je neemt is het aanvragen van een bezichtiging. Of misschien is er wel sprake van een open huis. Dit betekent dat je op een specifiek moment de woning mag bezoeken om er even rond te kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Vijf tips om je huis sneller te verkopen

Vijf tips om je huis sneller te verkopen

Wist je dat 70 procent van de Nederlandse bevolking een koopwoning heeft? Natuurlijk blijft niet iedereen voor altijd in hetzelfde huis wonen. Er is behoefte aan een nieuwe omgeving, iemand heeft een nieuwe baan of wil misschien wel groter wonen. Ben jij van plan om binnenkort te gaan verhuizen? We delen graag vijf tips om je huis sneller te verkopen!

Wat is een taxatierapport en wat zijn de kosten?

Wat is een taxatierapport en wat zijn de kosten?

In deze blog vertellen de specialisten van DOEN Makelaars wat een taxatierapport precies inhoud en wat de kosten hiervan zijn. Veel lees plezier!